De astazi, puteti vizualiza si cumpara produsele Pro-Curatenie pe noul nostru shop online - www.pro-cleaning.ro!
Va asteptam cu o gama mai mare de produse si oferte de neratat.
Ce reprezinta HACCP?
HACCP reprezinta Analiza Pericolelor si Controlul Punctelor Critice.
Articolul 5 din Legislatia (EC) nr. 852/2004 al Parlamentului si Consiliului European prevede referitor la igiena alimentatiei, ca orice operator de alimentatie sa implementeze si sa mentina o procedura permanenta bazata pe principiile HACCP.
Care sunt principiile HACCP?
Este foarte important ca atunci cand aplicam aceste norme HACCP sa fim flexibili si sa adaptam aceste norme la specificul, natura si dimensiunea obiectivului nostru.
Se recomanda a se utliza un cod al culorilor, pentru a diferentia lavetele, mopurile, galetile si chiar detergentii profesionali. Astfel, se evita contaminarea incrucisata si folosirea neadecvata a detergentilor profesionali destinati unei aplicatii in scopul unei alte aplicatii, precum folosirea detergentilor dezinfectanti de baie in scopul curatarii suprafetelor din bucatarie.
In institutiile unde sunt implementate sistemele HACCP nu este recomandata curatenia manuala efectuata cu mopul tip “spaghete”, din cauza faptului ca acest mop permite transmiterea germenilor mult mai usor.